Oudercommissie


 

Nietje Pietje heeft een oudercommissie voor het KDV en de BSO gezamenlijk. Via de oudercommissie worden de belangen van de ouders behartigd en hebben ouders medezeggenschap. De oudercommissie denkt mee over onder andere het beleid en kan adviseren over pedagogische zaken, huishoudelijke zaken zoals voeding, veiligheid, gezondheid en hygiëne en praktische zaken als uitstapjes en ouderavonden en nog veel meer!

 


Oudercommissieleden


Ouder2

Yeandra Taveras

 

Mijn naam is Yeandra, 25 jaar. Ik ben moeder van Thyshairo (5 jaar) en Leomaris (1 jaar).
Ik ben student HBO Pedagogiek .

Sinds 2013 zit ik in de oudercommissie. Ik begon als penningmeester en ben vanaf 2014 voorzitter van de commissie. Als voorzitter van de oudercommissie ben ik het eerste aanspreekpunt voor de ouders en draag ik zorg voor de communicatie tussen de ouders en de directie.

“Samen met de andere commissieleden probeer ik te zorgen voor een zo goed mogelijk zorg voor onze kinderen en communicatie met Nietje Pietje.”


Ouder1

Nänya Fikkert

 
Mijn naam is Nänya en ik ben de moeder van Siënna van 1 jaar oud. Ik werk 4 dagen als Coördinator Contracting & Ordermangement bij een bedrijf dat zich bezig houdt met kopieerapparaten, printers, kantoorartikelen en koffie.

Mijn functie in de oudercommissie is secretaresse, ik zit nog niet zo heel lang in de oudercommissie maar toen ik gevraagd werd heb ik geen moment geaarzeld. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om op deze manier betrokken te zijn bij de opvang van mijn dochter.

“Zelf hoop ik met mijn deelname in de oudercommissie dat ik voor zowel Nietje Pietje als voor de ouders een goede steun en aanspreekpunt kan zijn.”


Ouder3

Kimberley

 

Mijn zoon van 2 jaar zit op Nietje Pietje in Amsterdam zuidoost. Ik vind allereerst een schone omgeving erg belangrijk. Dat is in mijn ogen uitnodigend en je eerste visitekaartje. Ik wil dat mijn kind opgroeit met zijn leeftijdgenoten. Hij zit er inmiddels al een jaar op en ik zie hoe hij zich positief heeft ontwikkelt naar een leergierige dreumes-peuter. Ik merk dat de kinderopvang -in een algemene zin- erg nuttig is voor de bijdrage van de ontwikkeling van je kind.

Nietje Pietje heeft een voorschool progamma waar kinderen bij betrokken zijn. Ik vind het fijn dat mijn zoon gericht leert over bepaalde onderwerpen. Een goede voorbereiding op de basisschool is tegenwoordig pre. Ik wil graag in de oudercommissie omdat ik een betrokken ouder ben. Zodra er activiteiten staan gepland ben ik aanwezig. Ik merk hoe belangrijk mijn aanwezigheid is en welk effect het heeft op mijn kind.

“Kinderopvang is niet alleen opvang, maar een educatieve omgeving voor jonge kinderen. Ik ben van mening dat ouders vaker betrokken moeten zijn als het gaat om hun kind.”